joi, 29 octombrie 2009

Suita de momente

Viata este o suita de clipe ce nu mai pot fi intoarse decat prin intermediul amintirilor. Sau simple franturi surprinse de "ochiul" aparatului de fotografiat.
Se intampla uneori, sa ne dorim ca timpul sa treaca mai repede, iar secundele sa zboare oriunde. In siguranta... aflarii ca iubirea ne este impartasita. Iar inima si-a aflat in sfarsit rostul in bataile sale alcatuite din note inalte si joase asemeni unei simfonii.
Am intalnit astazi, in scurta plimbare prin parc scurte sclipiri din ceea ce aduce dragostea indragostitilor. Stiti acele licariri de diamant si mult mai pretioase decat acesta pentru care merita sa spui timpului: "Opreste-te, te rog!".
Si am apasat butonul stop exact in momentul in care l-am intrebat pe Cristian daca a spus vreodata o minciuna si care a fost ultima.
Pe un pod emblema al orasului de suflet, cum i-am spus adesea Sibiului, am constientizat ca, in esenta, nu exista oameni care sa nu fi spus macar o minciuna in viata lor.
In timp ce, Cristian ma privea timid, ii povesteam o memorabila minciuna demascata in mod diplomatic de propria mama, cu zambetul pe buze, minciuna care a facut sa-mi crape obrazul de rusine si sa realizez ca nu ma pricep sa mint. Din acea clipa am lasat treaba cu minciunile pe mainile altora, lucru ce mi-a adus satisfactii ulterioare.
Timpul s-a scurs lin de la acel moment, m-am vazut cu Cristian de cateva ori si de fiecare data am avut senzatia ca distantele geografice pot uni foarte usor oameni care simt la fel.

3 comentarii:

  1. Ok, numai un pic....
    Acum tu sti ceea ce stiu si eu...
    Pot dezvolta mult dar ma opresc doar prin a spune, ma bucur si atat(aparatul e viata mea, minciuna nu ma pricep, si am intalnit pe cineva unde distanta nu conteaza)

    RăspundețiȘtergere
  2. Viata mea nu e o inlantuire, ci un cadru

    RăspundețiȘtergere
  3. Viata e doar o drama cu un regizor beat.

    RăspundețiȘtergere